En mer digitaliserad process

2012 introduceras ett nytt sätt att trycka CMYK transfer, vilket innebär att vi nu slipper jobba med offsetplåtar och istället går överföringen till arken digitalt. Tack vare detta går det nu att trycka mindre serier och hålla en mycket kortare leveranstid än innan.

Genom att köra 4-färgstryck digitalt med CMYK-färger går det att få obegränsat antal färger och toningar i en och samma transfer. Det går även att få fotorealistiska resultat.

Klicka vidare för att läsa mer om våra CMYK-transfer!

Under 10-talet sker också flera större förändringar och förbättringar i framkallningsprocessen. Tidigare framkallades riktiga filmer i en stor reproskrivare, filmerna användes sedan för att belysa ramarna som används vid screentryck. Istället för att framkalla dessa filmer kunde vi nu med den nya tekniken äntligen hoppa över hela den processen och skicka filerna digitalt direkt ut till belysningen i tryckeriet. Ett mycket snabbare och smidigare tillvägagångssätt som underlättar arbetet. Vi slipper då sköta och underhålla den stora skrivaren och även handskas med framkallningsvätskorna som krävt särskild hantering. Det installeras även en helt ny maskin som belyser ramarna digitalt istället för att det görs för hand på ett ljusbord som tidigare.