Företagets första tid

Perma Press flyttar till Kungsbacka i slutet på 80-talet och tog då över en lokal som tidigare varit livsmedelsaffär inne i ett bostadsområde. Företaget har då tio anställda och tillverkade inte enbart värmetransfer och påvärmningspressar utan gjorde även reklamtryck för golfbollar och bildekaler.

Vid den här tiden är tillverkningen av transfer lite annorlunda än hur den ser ut idag. Ett vanligt sätt att ta emot en order var genom ett telefonsamtal eller personligt besök. Motivet som skulle beställas utgick från ett fysiskt prov som kunden överlämnade. Det kunde vara ett brevpapper eller en annan slags bild med motivet på.

Bilderna lästes sedan in med hjälp av en skanner och skrevs ut i rätt storlek på en plastfilm. Plastfilmerna klipptes till och tejpades sedan upp för hand på ett större ark. En film per färg, vilket gjorde att logotyper med flera färger fick passas in med ögonmått. När transfern väl var tryckt sparades alla plastfilmerna till varje tryck i ett A4 kuvert där man på framsidan av kuvertet prydligt skrev artikelnumret för hand. Kuverten arkiverades sedan i hyllor i nummerordning. Skulle en logo tryckas igen använde man samma plastfilmer på nytt. Själva tryckprocessen såg inte så annorlunda ut mot hur den går till idag, men maskinerna har förbättrats sedan dess.

Efter ett antal år då verksamheten vuxit passade inte lokalerna längre och planeringen mot nya lokaler påbörjas.