Brodyreffekt

Genom att lägga brodyreffekt på ett motiv kan våra grafiker omvandla en logotyp så att den ser ut att vara broderad. Bilden trycks sedan som en EcoFlex CMYK transfer där raster och toningar skapar illusionen av ett broderi.

För att kunna göra om motivet som ska tryckas till en bild med brodyreffekt finns det några förutsättningar att ta hänsyn till:

  • Filen behöver vara vektoriserad
  • Tunna linjer och små texter kan vara svårt att lägga en fin brodyr på. Effekten blir tydligare och snyggare utan alltför många och små detaljer.
  • Om motivet innehåller toningar behöver dessa detaljer göras om till enfärgade.

Brodyreffekten är ett enkelt sätt att få en anspråkslös logotyp att se lyxigare ut, till exempel om logon består av endast text.

Så här kan en logotyp se ut med och utan brodyreffekt.

Det kan även finnas andra fördelar med att välja en transfer med brodyreffekt hellre än att göra en traditionell brodyr. På transfern finns inga begränsningar i antalet färger på trådarna, något som man måste ta hänsyn till vid framställningen av en traditionell brodyr. På en transfer går det även att kombinera brodyreffekten med detaljer utan brodyreffekt i ett och samma tryck.

Det går också utmärkt att värma på transfern på ett plagg med tunnare tyg där en brodyr hade blivit hård och svår att fästa på ett snyggt sätt. Plagg där man inte vill punktera tyget med broderinålen, till exempel regnkläder, är ett annat bra exempel på fördelen med värmetransfer. En transfer går dessutom snabbare att applicera än vad det gör att brodera på plagget, vilket skapar en enklare produktionskedja.