Hur lyckas jag bäst med påvärmning?

För att påvärmningen ska bli så snabb och smidig som möjligt kan det vara bra att göra vissa förberedelser på och runt arbetsstationen.

Börja gärna med att plocka upp och sortera plaggen på exempelvis ett arbetsbord. Ha även någonstans att lägga plaggen efter påvärmningen så packningen av plaggen blir enklare.

Mät ut placeringen på plagget noggrant så att transfern hamnar på samma ställe på alla plagg genom att ställa in laserpekaren, arbeta efter en mall eller liknande. Det är även viktigt att förvärma plagget några sekunder innan du lägger på transfern, detta för att pressa tyget och få ur eventuell fukt ur plagget. Då kommer transfern att fästa som bäst.

Välj en värmeplatta i lämplig storlek för det plagg och transfer som ska värmas på, se till att inga sömmar, fickor eller dragkedjor ligger på plattan. Används en mindre platta men stöd ändå behövs för att hålla plagget på plats, kan en så kallad stödram fästas under plattan.

Snabba inte på processen genom att dra ner på påvärmningstiden, transferlimmet behöver hela tiden för att smälta in i tyget ordentligt och hålla allra bäst i tvätt. Ifall det är en värmepress med dubbla plattor som används kan den andra plattan förberedas med nytt plagg medan den första värmeplattan är nere.

När påvärmningstiden är slut dras transferbäraren av medan den fortfarande är varm (Hot peel), med undantag av våra reflextransfer där bäraren ska dras av när den är kall (Cold peel).

OBS!
De vanligaste problemen som uppstår beror på felinställningar vid påvärmning eller vid tvätt. Försäkra er om att ni värmer på transfern och tvättar plaggen enligt våra rekommendationer. Vi skickar med instruktioner vid varje leverans. Dessa kan ni även ladda ner under  instruktionsfilmerna som förklarar hur man går till väga vid påvärmning, under respektive kvalitet.