Vad är viktigt att tänka på när jag ska välja transfer?

Här listar vi några saker som avgör vilken typ av transfer som passar till ert ändamål!

Hur ser motivet ut? Om det innehåller en eller två färger så kan det vara bäst att välja vår EcoFlex Pantone. Även om det är viktigt med de exakta färgerna, så är Pantone det bästa valet då vi kan trycka upp till 8 färger per motiv! Är det en fotorealistisk bild, vill du ha toningar och skuggningar i färgen, eller kanske brodyreffekt? Då ska du välja vår digitala EcoFlex CMYK. Här går det att få obegränsat med färger i samma bild! För att läsa mer om våra olika sorters värmetransfer, klicka här!

När ni valt vilken typ av värmetransfer som passar motivet så är det dags att fundera på vilket lim som passar bäst. Vilket sorts plagg ska transfern sitta på? Vi har två olika limsorter att välja på, HT och Supersoft. HT är slitstark och något tjockare i kvalitén, den passar riktigt bra till arbetskläder och grövre material, även plagg som ska tvättas hårt och mycket. HT-transfer kan tvättas i upp till 85 graders värme. Värmetransfer med Supersoft-lim blir något tunnare och mer töjbar, passar ypperligt till tunnare material så som tunna profil- eller barnkläder och töjbara sportkläder och även badkläder. Supersoft tvättas i max 60 grader.

 

Är du osäker på vilken värmetransfer och limkvalité som passar ditt syfte bäst, tveka inte att fråga! Maila vår Ateljé på studio@permapress.se!