Miljöåtaganden

I dagens läge vinner många företag på att marknadsföra sig själva som miljövänliga och att de har en hållbar produktion. Frågan är om de i slutändan kan definiera i detalj vad som är miljövänligt i verksamheten och om det då verkligen gynnar dem. Är ett företag miljövänligt för att alla anställda har elbil, eller är man miljövänliga för att man äter vegetariskt till lunch? I en produktionsverksamhet är det oändligt med faktorer att ta hänsyn till för att minimera skada på människa och miljö.

För oss har det varit viktigt att definiera vad som menas med miljövänligt och hållbart och i denna artikel kan ni läsa om en del av vårt jobb för att skapa den mest lämpliga produkten på marknaden.

På Perma Press har vi jobbat aktivt sedan start 1987 med att skapa värmetransfers av högsta kvalitet där farliga kemikalier framgångsrikt hålls utanför våra portar. Vårt engagemang för människa och miljö har varit en stark pelare i alla led på vårt bolag där vi bland annat vunnit utmärkelser för väl utfört miljöarbete redan 2004. Detta är någonting vi är mycket stolta över och i en värld där det läggs mer och mer fokus på miljön är vi glada över att alltid ha legat i framkant. Men det är en pågående process där vi konstant har avstämningar och kontroller för att säkerställa att vi följer substitutionsprincipen i allt vi gör.

Våra transfer är fria från

  • PVC
  • ftalater och andra farliga mjukgörare
  • klor
  • tenn