Uppdateringar och förbättringar ger fint resultat

I början av 2000 talet har det tidigare Barco Graphics systemet med tillhörande skärmar blivit omodernt och byts ut mot Mac datorer. Alla original görs nu i programmen Adobe Illustrator och Photoshop och monteringen sköts i InDesign.

I tryckeriet sker en rejäl uppdatering av maskinparken med nya tryckmaskiner, avläggare och ugnar och dubbla pulvermaskiner monteras på samtliga liner. Det installeras också en färgblandningsmaskin med katalog över alla recept på blandade färger, detta för att säkerställa att färgerna alltid får samma nyans när de blandas på nytt.

Vi börjar även trycka CMYK transfer genom offsetteknik vilket gjorde att fina detaljer och stora upplagor helt plötsligt var möjligt, till skillnad från tidigare när CMYK transferna screenades. I samband med det började H&M handla av Perma Press, då trycktes främst olika Disneymotiv med CMYK tekniken till deras barnklädesavdelning.

2002 kontaktades vi av Nike. Precis som med H&M, var de intresserade av miljövänliga produkter och en leverantör som hade en stor kapacitet och pålitlig produktion. Åt Nike producerades främst sponsorlogos och klubbmärken, och naturligtvis deras företagslogotyp i otaliga mängder, samt tryck till OS 2004 och 2006.

2004 hörde Adidas av sig och åt dem levererade Perma Press sponsorlogos till fotbollslag som AC Milan och Liverpool. Vi har också producerat tryck till Adidas Heritage och Stella McCartney kollektionerna.

Egil Norheim blev utsedd till årets företagare i Halland 2004 med motiveringen ”Egil Norheim har utvecklat och tillverkar en unik miljövänlig vattenbaserad s.k. transfer, utan PVC, vilken numera utgör standard “worldwide” bland företag som Nike och Adidas.”

Under våren 2005 fick Egil en inbjudan till Adidas högkvarter i Portland, USA, där ett möte med Adidas 200 största leverantörer gick av stapeln. Han fick mycket stolt ta emot priset ”Best new apparel materials supplier”.

 

Läs mer i en artikel publicerat i Näringslivet, januari 2005.

Miljoarbetet_gav_resultat

Under den här perioden blev vi också goda samarbetspartner med det holländska företaget Infigo.